Duitsland, vakantieland om de hoek

Duitsland vakantieland

Duitsland om de hoek ideaal voor kinderen

De Eifel ligt op nog geen drie uur rijden van Nederland en biedt eigenlijk alles wat je van Duitsland verwacht. Dat is lekker wanneer je met kinderen een weekendje weg wilt, of een hele week natuurlijk. Mooie bergbeekjes, slingerende wegen, fossiele rotsformaties, pittoreske dorpjes, wildparken èn goedkope overnachtingsmogelijkheden. Eigenlijk voel je je er onmiddellijk thuis omdat de Eifel op een relatief klein oppervlak, heel veel variatie biedt, net als Nederland. Daarom is het ook goed geschikt om te verkennen per fiets of zelfs te voet. Natuurlijk helemaal wanneer je een paar goede schoenen èn de camper bij je hebt!

Fietsen langs De Kyl

In de Eifel is alles groen. Het regent er dan ook wat vaker dan bij ons. Dat komt onder meer door dat het nogal hoog gelegen is. Voordeel hiervan is dat de rivieren ook nog in de zomer veel water bevatten. Wie in de zomer bijvoorbeeld wil gaan kajakken kan meestal in België of Luxemburg nergens terecht, maar wel in de Eifel. De Canadese kano is zo stabiel dat omslaan (bijna) onmogelijk is. Perfect dus om je kinderen proviand en eventueel hond in mee te nemen. Ook liggen er prima fietspaden langs de rivierloop, waardoor de hoogte verschillen gering zijn. Kinderzitje achterop en gaan.

Vulkanen en fossielen

Kinderen zijn dol op avontuur en de Eifel zit er vol mee. Vertel ze dat ze er op dino’s kunnen jagen en ze zijn vast enthousiaster dan dat Pokémons ze ooit zullen maken. Want ooit lag dit gebied onder de zeespiegel. De dikke kalkpakketten inclusief schelpen en resten van ammonieten. Maar dat is nog niet alles, want vuurspuwende vulkanen waren er ook. Hoewel ze dat nu niet meer doen, kun je in het landschap nog heel goed zien waar de vulkanen lagen. Niet alleen aan de hoogte verschillen, maar ook aan de verschillende ronde meertjes, dolmen. Dit zijn de restanten van oude kratermeren.

Watervallen en kastelen

Wanneer de kinderen zijn bekomen van de vuurspuwers en de dino’s is het tijd om een kasteel te bezoeken De burcht van Pyrmont is een indrukwekkende middeleeuwse burcht of eigenlijk mini dorpje. In de zomer wordt er vaak middeleeuwse feesten gehouden en kun je er ook lekker hapjes eten en echte ridders ontmoeten. Ook mag je voelen hoe zwaar een maliënkolder is en voor wie echt nergens voor terugdeinst bestaat er de mogelijkheid een harnas uit te proberen. Bij de burcht vind je ook nog heuse watervallen, bijvoorbeeld de Elzbach waterval. En dat zo dicht bij Nederland.

Beschermde natuurgebieden

Wie de Eifel èn Zwitserland een beetje kent, zal onmiddellijk de overeenkomsten zien. We noemen het gek scherend ook wel klein Zwitserland. Maar laat er nu ook een natuurgebied zijn dat daadwerkelijk zo het? Schönecker Schweiz is een prachtig beschermd natuurgebied waar je heerlijk kunt wandelen, maar ook klimmen. Wie van cultuur houdt, brengt ook nog een bezoekje aan Schonecker Burg, of liever gezegd, de restanten ervan want eigenlijk is het een ruïne. De Nimsstal- Radweg komt er langs, maar houd dan wel rekening met pittige hellinkjes. Leuk voor met de ATB of hybride fiets, maar laat de kinderzitjes maar thuis. Voor meer informatie en vakantie links kijk je in elders onze blog.

Share This

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.