Frohe Weihnachten

Frohe Weihnachten

Donkere dagen voor kerst in Duitsland

Donkere dagen voor Kerst, wat doe je ermee? Veel mensen worden overvallen door milde vormen van neerslachtigheid. Waarschijnlijk omdat je, naarmate je ouder wordt, steeds meer hebt om op terug te blikken. Leuke dingen, minder leuke dingen en natuurlijk feestdagen. Afhankelijk van de omgeving en de familiebanden zijn feestdagen leuk of niet leuk. Maar de lijstmet.nl cadeautjes is natuurlijk het leukste. Hebben we het verder over de feestdagen in Nederland, dan is dat toch meestal met een ondertoon van “moet dat nou”.

Eenzame Duitse kerst

Met zijn drieën aan de kerstdis doet denken aan de beruchte scene van de butler uit Dinner for one. In Duitsland is deze bekend als 90’s Geburtstag. Hoewel de scene stamt uit het toneel van de jaren 20, werd deze in 1963 verfilmd door nota bene de Deutsche Rundfunk. En omdat het zo een hilarische film is, vormt de scene nog steeds een vast onderdeel van het oudejaarsavond programma op de Deutsche Fernsehen. De butler die steeds meer aangeschoten raakt omdat hij alle glazen van niet aanwezige gasten leeg moet drinken, struikelt telkens over de tijgerkop van het vloerkleed. Dit werkt bij iedereen op de lachspieren. Heb je last van opkomende depressie of eenzaamheid tijdens de donkere dagen voor Kerst, dan moet je zeker deze scene eens bekijken. Je bent acuut verlost van je zelfmedelijden. https://www.youtube.com/watch?v=i8xPhU5132I.

Naar Duitsland met kerst?

Kerstmis vieren in Nederland is vooral zwaar beladen. Beladen met verwachtingen. Gezelligheid, lekker eten, mooie en vooral dure cadeaus, een kerstboom en het hele huis versierd. Ga er maar aan staan. Zeker als de hele familie bij jou komt. Of als je nog maar heel weinig familie over hebt. Een weekje weg naar Duitsland of verder is dan een goed alternatief. Omdat kerstmis ook In Duitsland een tijd vol tradities is, kun je nog makkelijk betaalbare accommodaties vinden tijdens en rondom de feestdagen. Zo vind je bij booking.com voor nog geen €250 de meest fantastische vakantiehuizen, van alle gemakken voorzien op 3-4 uur rijden vanaf Nederland. De Eifel ligt op zo’n 500 meter hoogte, dus de sneeuwkans is er allicht hoger dan bij ons in Nederland. Vergeet dan ook zeker niet 1 van de supergezellige kerstmarkten in Duitsland te bezoeken.

Witte kerst in Duitsland

Om de kerstdagen en alle drukte er om heen te vermijden kun je het hele kerstfeest thuis overslaan en in de auto of trein stappen richting Duitsland of Alpen. Denk alleen niet dat je in Duitsland of Oostenrijk verzekerd bent van een witte kerst, want zelfs in Oostenrijk lag er vorig jaar nog geen centimeter sneeuw. Ook zijn in Duitsland net als hier, alle restaurants gesloten op eerste kerstdag. Dus wil je een weekendje weg, dan zul je zelf de rollade moeten meenemen. Maar op de piste is het natuurlijk beregezellig. Met behulp van sneeuwkanonnen wordt er meestal wel voor gezorgd dat je toch een witte kerst kunt beleven.

 

 

Share This

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.