Gek dat Duitsers zo graag naar Nederland komen

Niederlande

Duitsers komen maar al te graag naar Nederland. Niet alleen in de vakantie, maar ook gewoon voor een weekendje vliegeren of uitwaaien aan het strand. Want Duitsers zijn dol op water. Je zou bijna gaan denken dat Duitsland geen kust bezit of mooie meren, maar dat klopt niet. Alleen Duitsland is zo groot dat mensen die ergens onder Keulen wonen, sneller in Zandvoort zijn dan in Rügen of een andere plek langs de Oostzee.

Omgeving Potsdam waterrijk

De omgeving rondom Postdam zit barstens vol meren, zowel in het Noorden als in het Zuiden. In het zuiden van Berlijn in de streek Brandenburg kun je heerlijk kanoën door het gebied met 3000 meren, zodat je met gemak een route van twee weken kunt uitstippelen. De Duitsers claimen zelfs 30.000 km vaarroutes in dit gebied. Eigenlijk is het niet te bevatten, want dat is driekwart de wereld rond. Kijk op http://www.brandenburg-tourism.com/discover-brandenburg/canoeing-tours.html. Maar het geeft wel aan dat in Duitsland alles groter is en mooier, maar dat is ook gelijk het manco. Het is te groot en net als wij, vinden Duitsers het natuurlijk leuk om in “Het Buitenland” op vakantie te gaan en dus komen ze naar Nederland.

Nederlanders liever niet naar Duitsland

Wij Nederlanders gaan ook graag op vakantie, maar dan het liefst ver weg. Duitsland is eigenlijk uitsluitend doorgangsland naar het veel goedkopere Tsjechië, of het veel bergachtigere Oostenrijk of het veel warmere zonnige zuiden. Zelfs als we naar België of Frankrijk moeten (Elzas, Vogezen) dan is de route door Duitsland veelal sneller en goedkoper, want in Duitsland hoef je geen tol te betalen. Ook hoef je geen blaaspijpje bij je te hebben en het mooiste is nog dat je Duits aardig kan verstaan daar waar Frans voor de meeste mensen problematisch is. De wc’s onderweg langs de snelweg zijn schoon en overnachtingen zijn uitstekend. Dus waarom blijven we niet een paar weekjes?

Reinheit und pünktlichkeit

Je kunt prima fietsen in Duitsland wanneer je bijvoorbeeld richting Oostzee gaat. Bergen heeft Duitsland genoeg, want de Algau is prachtig en warm is het er ook. Omdat Duitsland een landklimaat heeft is het er zomers droger en stukken warmer dan hier in Nederland. En net zoals onze eigen wadden eilanden altijd veel meer zon hebben dan de rest van het land, heeft de Oostzee ook een prima aantal zonuren getuige de naam van één van de eilanden: Eiland van de zon. Is dat nog niet warm genoeg dan kun je naar Europa’s grootste overdekte tropische regenwoud, Amazonia: 35.000 m2 groot, waar je ook kunt zwemmen en genieten van geysers en lagunes. Wat geysers met het tropisch regenwoud te maken hebben is niet geheel duidelijk, maar lekker heet is zo’n bubbelbad natuurlijk wel. Wie naar Dover wil voor de krijtrotsen, kan net zo goed naar Duitsland. Onder meer in Rügen vind je mooiste formaties.

Online op vakantie

Het enige jammere is dat de ooit zo gave autobahn tegenwoordig een lappendeken van wegversperringen is geworden. Blazen is er niet meer bij. Tegen de tijd dat je je auto op de 200 hebt zitten moet je weer in de ankers. Je zou bijna wensen dat net als online-shopping, je ook je vakantie online kan beleven. Virtual reality, maar ja hoe zit dat dan met de geur van schnitzels en bratwurst? Volgende keer maar een camper huren, kom je dan in de file dan kun je altijd ergens onderweg overnachten in je eigen huisje op wielen!

 

Share This

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.