Met de hond naar Duitsland

Met de hond naar Duitsland

Met de hond naar Duitsland

Wie honden heeft, zoals ik, heeft Duitsland waarschijnlijk al ontdekt. Het is een perfect land voor honden en hun baasjes. Uitgestrekte bossen, barstensveel meren, veel ruimte en de hond mag mee. Juist omdat er zoveel natuurgebieden en zelfs oerbossen zijn, zit er alleen ook veel wild in de Duitse bossen. Kijk maar naar de Elzas, de Vogezen, de Eifel of het Beierse woud. Reeën, vossen en zwijnen zijn er veel algemener als hier en er lopen zelfs heuse herten rond en niet alleen in een wildpark.

Jacht in Duitsland

In die natuurgebieden wordt, hoe gek het ook klinkt, ook gejaagd. Je ziet het aan de vele hoge wachtershuisje. Van hieruit spieden jagers naar het wild. Het wild en dat jagen zijn twee risico’s waar je als hondenbezitter rekening mee moet houden. En natuurlijk met hondsdolheid.

Honden aan de lijn

Sommige honden reageren wat feller dan anderen op wild. U kent uw hond het beste maar als u vermoed dat uw hond graag achter een ree aan gaat, houd hem dan vooral aan de lijn. In Duitsland geldt sowieso een aanlijnplicht voor alle rassen, maar het is soms wel heel verleidelijk om hieraan géén gehoor te geven, wanneer er geen kip in de buurt is.

Pas op voor jagers

In Nederland kun je je hond rustig los laten rondrennen zonder bang te zijn voor een schot hagel in kont van uw hond. Maar in Duitsland is dat anders, Ten eerste zijn ze niet dol op loslopende honden en ten tweede al helemaal niet, wanneer uw hond niet heel zichtbaar de penning heeft omhangen dat de hond ingeënt is tegen rabiës. Want ze zijn als de dood voor Rabiës. Inenting is hoe dan ook verplicht al wordt er aan de grens nauwelijks gecontroleerd en wanneer je op een vakantiepark gaat zitten ook niet. Maar stel, stel dat je hond benen neemt. Wat dan? Dikke kans dat fikkie het niet overleeft als hij geen penning heeft. Niet omdat ie rabiës krijgt maar omdat ie is neer geknald door een jager of boer die dacht een konijn, vos of wolf te zien.

Hond onderweg in de gordel

Trouwens, wanneer je de hond in de auto vervoert moet hij in de gordel en op de achterbank of liefst in een bench. Er zijn speciale hulpstukken waardoor je je hond kunt vastklikken in de veiligheidsgordel. Maak zo’n hulpstuk niet vast aan de halsband, maar zorg voor een tuigje. Stel dat er iets mis gaat, breekt je hond tenminste niet zijn nek. Neem niet de goedkoopste, zoals ik, want bij de eerste de beste parkeerplaats stond de hond zowat eerder buiten dan ik, omdat die gewoon was los geklikt.

Verdere regels in Duitsland

Uiteraard moet je hond een geldig paspoort hebben en de normale standardvaccinaties. Ook moet je hond gechipt zijn zodat te controleren is dat het paspoort bij jouw hond hoort. Mij is het nog nooit overkomen, zo’n controle. Maar met de recente problemen is de kans op grenscontrole wel weer toegenomen. Verder moet je bij middelgrote honden altijd een muilkorf bij je hebben. Sommige rassen zoals pitbulls moeten die ook daadwerkelijk dragen. Voor meer survival en honden info, kijk op http://www.hondenwelkom.com/regels-per-land/duitsland.

 

Share This

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.