Personeelsfeesten in Duitsland

Oktoberfest Oktober

Après ski in oktober

Dol op wintersport, vooral vanwege de après ski? Dan is er goed nieuws. Want tijdens de oktoberfeesten waan je je op sommige plekken in het winterse Tirol, compleet met skihut en al. Perfect natuurlijk voor een personeelsfeest. Natuurlijk lekker ontspannen met veel bier en een beetje meelallen op carnavalsmuziek.

Aprés ski muziek en veel bier op oktoberfeesten

Het oktoberfest komt heel dicht in de buurt van de winterse aprés ski. Geen wonder, ze hebben dezelfde roots. Oostenrijk hoorde vroeger bij Duitsland (of was het omgekeerd? Ach wie maar ver genoeg terug gaat in de geschiedenis krijgt altijd wel een keer gelijk), dus geen wonder dat de lederhosen, het bier en het jodelen zowel zomers als ’s winters de boel opvrolijken. De Duitse schlagers, de folkloristische kleding, de grote bieren maar bovenal de gezelligheid moet je een keer geproefd hebben. Je hoeft er niet eens meer voor naar Duitsland, want ook in Nederland geht es los.

Zelfs de Duitse bierbrouwers komen naar Nederland en organiseren drie enorme bierfeesten. Slim gepland in november, zodat wanneer je de smaak te pakken hebt gekregen op andere oktoberfeesten, je het nog even dunnetjes kan overdoen op de oktoberfeesten van Niederlande.

Wat heb je nodig op het oktoberfeest?

Een feest wordt pas een feest wanneer je kleren hebt die anders zijn dan je dagelijkse kloffie. Trek dus je foute skipak aan of een lederhosen of vermom je als dirndl. Mannelijke exemplaren met Heidepruiken zijn meestal de grote feestnummers die vooraan in de polonaise. Lopen. Zo’n pruik met vlechtjes kun je wel vinden bij fopenfeestwinkel.nl/accessoires/pruiken of op dezelfde site onder themafeesten en dan oktoberfeest.

Lederhosen en alpenschoenen

Draag je een lederhosen, dan horen er ook een paar alpenschoenen bij en dito –sokken. Ook een ruitjeshemd in rood of blauw behoort tot de outfit van het oktoberfeest. Tot slot mag je er ook zo’n fout jagershoedje bij opzetten, tenzij je natuurlijk als dirndl gaat. Bij lederhosenwinkel zorgen ze ervoor dat je meteen een stevig bodempje krijgt, want dat heb je wel nodig bij al die liters bier. Je krijgt namelijk gratis bierworst bij je bestelling.

Lesje Duitse taal

Natuurlijk is het leuk om een beetje Duits te lallen wanneer het los gaat. Per slot van rekening lijkt Nederlands best op Duits, kijk maar in het vorige zinnetje. De Duitsers zeggen “es geht los” wanneer ze bedoelen dat het feest kan beginnen. En wij Nederlanders gaan tegenwoordig ook helemaal los op een beetje foute schlager muziek. En voor de rest mag je eigenlijk altijd “Bitte” zeggen. Als je beleefd wilt zijn, als je de ander niet kan verstaan of wanneer je iets gedaan wilt krijgen, bitte is eigenlijk altijd goed.

Brabant in de ban van Oktoberfeest

Je zou misschien denken dat Brabant druk is met de voorbereiding voor carnaval, maar ook met de oktoberfeesten zijn ze volop van de partij. Je wist misschien al dat Tilburg het oktoberfeest vier dagen lang groots viert, maar Rosamunde is inmiddels op gerukt tot aan Bergen op Zoom dat er drie dagen voor uittrekt. Ook Roosendaal, Breda en bijvoorbeeld Zevenbergen doen een duit in het zakje. Als je het een beetje goed plant, kun je vanaf 30 oktober elk weekend je lederhosen aan! Check hier voor mee themafeesten.

Personeelsfeesten ook dol op lederhosen

Heb je een feestje binnenkort op je werk, denk er dan eens over om er een oktoberfeest van te maken. Alle personeelsfeesten zijn bij voorbaat geslaagd wanneer het draait om lederhosen, bier en schlagers. Niemand kan als een muurbloempje aan de kant blijven, iedereen zal vanzelf inhaken. Want “Bier und Musik, daB verbrüdert” (en dat geldt natuurlijk ook voor de dames). Een betere manier om een teamuitje om te toveren tot een hechte groep teambuilders, is er eenvoudigweg niet.

 

 

Share This

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.