Youngtimers

Youngtimers

Wir leben auto’s

Dat de Volkswagen uit Duitsland komt, weet iedereen. En ook dat Duitsland bekend staat om zijn grote en dure auto’s als Audi, Mercedes en BMW. Nieuw zijn die voor de meeste mensen tamelijk onbereikbaar, maar zakelijk zijn dergelijke auto’s zeer populair. En dan niet alleen de nieuwste modellen, maar juist ook de auto’s van 15 jaar of ouder. Deze auto’s, de zogenaamde youngtimers, leven een aanzienlijk belastingvoordeel op. Voor deze auto’s hoef je namelijk slechts 35 % van de dagwaarde als bijtelling op te geven.

Duitse automerken populair onder youngtimers

Duitse auto’s hebben de naam bijna onverwoestbaar te zijn. Daarom zijn youngtimers, auto’s van 15 tot 25 jaar oud, van Duitse merken de laatste tijd zeer populair als auto van de zaak. Dit blijkt uit de cijfers van het aantal verkochte tweedehands auto’s. Het succes is mede te danken aan de vele extra (internationale) mogelijkheden door online winkelen, afstand is bij een leuke auto immers geen bezwaar.

De meest populaire Duitse youngtimers

Sinds 2010 vallen deze youngtimers namelijk in een gunstige bijtellingscategorie van 35%, die wordt berekend op basis van de actuele waarde, niet op de cataloguswaarde. Autoscout24 zet de populairste modellen op een rijtje. Kijk ook bij http://www.mercedes-youngtimer.nl/fiscale-voordelen/.

Mercedes-Benz C-klasse

Een uiterst comfortabele auto, de opvolger van de populaire maar spuuglelijke (althans zo vind het gros) middenklasser 190. Leverbaar in tal van uitvoeringen, waaronder een fraaie stationwagen, en met een grote keuze aan motoren. Weinig autofabrikanten bieden zoveel keuze als Mercedes, en dat verklaart direct ook de populariteit van de C-klasse: er zit voor iedereen en voor elk gebruiksdoel wel een geschikte auto tussen. Van loeisnelle AMG-modellen tot zuinige diesels, allemaal met de kwaliteit die je van Mercedes-Benz mag verwachten.

BMW 5-serie

Hetzelfde geldt voor de BMW 5-serie. Een nieuw model is voor de meeste werknemers te hoog gegrepen, maar een youngtimer met een goede onderhoudsgeschiedenis biedt vrijwel hetzelfde rijgenot voor een fractie van de prijs. Alleen is het verbruik niet zo zuinig als de nieuwere modellen.. Met een vijfje van ruim 15 jaar oud zul je dus vaker een tankstation van binnen zien dan met een nieuw model.

Audi A4

Sinds de introductie in 1995 is dit een van de meest populaire Duitse auto’s. De A4 combineert Duitse degelijkheid met sublieme rijeigenschappen en een prachtig design. De A4 is verkrijgbaar als sedan en als ruime stationwagen. Die laatste is erg populair. Onder snelheidsduivels zijn de 2.0 TFS Turbo S of de razendsnelle S4 favoriet. Maar verreweg de best verkochte youngtimer is de 2.0 TDI, een zuinige en schijnbaar onverwoestbare auto.

Kortom wie op zoek is naar een mooie degelijke en representatieve auto zou zich eens kunnen verdiepen in de youngtimers van Duitse afkomst. Kijk bijvoorbeeld eens bij http://www.klaasdepoel.com/

Share This

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.