Zwenk Barbecue, dat is pas zomers!

zwenkbarbecue
Duitse barbecue: de schwenkgrill
Dat ze in Duitsland van vlees houden is alom bekend en dus zullen ze ook wel van barbecuen houden. Wat ook bekend is, is dat men in Duitsland soms dingen net anders doet dan wij gewend zijn.

Zwevende grill

Zo zijn wij gewend aan een barbecue in de vorm van een schotel, of een rechthoekig model met of zonder deksel, die zowel op gas, houtskool en/of steenkool hun werk doen. In Duitsland hebben ze hier een variant van; weliswaar niet een eigen (uit)vinding, maar het wordt er wel met regelmaat gebruikt: de zwenkgrill, ook wel bekend als schwenkgrill.

Stoere mannen bbq

De zwenkgrill kan zowel op kolen als op houtblokken zijn werk doen. Het rooster hangt los boven het vuur en juist door de beweging heb je een betere garing en hoeft er niet gewacht te worden op gloeiwarmte, maar kan er vrij snel gebruik van gemaakt worden. Dat zijn al 2 voordelen ten opzichte van de reguliere barbecues! Ik vind het er zelf ook wat meer “oer-achtig” uitzien.

Handig mee te nemen zo’n driepoot

De zwenkgrill komt van origine uit Argentinië en is door de Duitsers in Duitsland geïntroduceerd, waarom hij in Nederland minder, of zelfs onbekend is, is mij niet duidelijk. Om hem te laten zwenken moet je hem wel even een draai geven, maar dan niet met je handen! Er staat er al eentje op mijn verlanglijst, want zelf ben ik ook een groot barbecue-fanaat!

Winter bbq

Het is dan wellicht geen barbecue seizoen, maar daarom zullen de barbecues nu een stuk goedkoper zijn en wie zegt dat je in de kou niet kan barbecuen? Niemand zegt dat je ook buiten moet zitten en als je dat wel wilt, dan doe je een dikke jas aan; de barbecue zelf geeft ook warmte af, dus echt afzien is het niet en het is natuurlijk reuze gezellig! Dus haal wat lekker Duits eten en drinken in huis en geniet.

Themafeesten opleuken

Zo’m schwenkgrill komt ook goed van pas bij andere themafeesten. Denk aan Fred Flintstones, Stenen tijdperk party en andere oermensfeesten. Je hoeft er natuurlijk niet voor naar vakantie-Duitsland. Je koopt ze hier gewoon bij een online winkel.

Share This

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.